Herkes Dicle'nin Suçsuz Olduğunu Biliyor Ama Mahkeme Tahliye Etmiyor

Herkes Dicle'nin Suçsuz Olduğunu Biliyor Ama Mahkeme Tahliye Etmiyor

Bugün Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza'da ikinci duruşması görülen DFG eş başkanı tutuklu gazeteci Dicle Müftüoğlu'nun tahliye edilmemesinin ardın basınn örgütleri açıklama yaptı. Açıklamaya MLSA, DFG, TGS ve Disk Basın İş, MKG katıldı. 

'HERKES DİCLE'NİN SUÇSUZ OLDUĞUNU BİLİYOR'
Açıklamada konuşan DFG Eşbaşkanı Serdar Altan, "Duruşma salonunda hepimiz gördük. Duruşma hakimi dahil olmak üzere herkes Dicle'nin suçsuz olduğunu biliyor. Ama düşmanca tavır sergileyerek tahliyesi ertelendi. Müftüoğlu da belirtti aslında yargılanan gazetecilik faaliyeti. Evet Dicle'yi burada tutacağız ve gazetecilik yapmasına izin vermeyeceğiz tavrı var. Öfkeliyiz çünkü bu duruşmada Dicle'yi almayı umut ediyorduk. Bir gazetecinin yeri zindanlar değil. Sokaklardır. Gazetecilik suç değildir, özgür basın Susturulamaz. Bizler gazeteciliği savunmaya devam edeceğiz. Dicle'nin bir an önce tahliye edilmesini istiyoruz" dedi.

'DAHA KALABALIK OLMALIYIZ'

MLSA Eş Direktörü Av. Veysel Ok, 9 aydır bu sürecin devam ettiğini belirterek "Bugün hem Dicle, hem avukatları iddianameyi savunmaları ile çürüttüler. Diğer celse daha kalabalık olmalı ki Dicle'yi alalım" dedi.

'DİCLE'NİN ÖMRÜNDEN 1 YIL ALINDI'

Ardından konuşan TGS Genel Sekreteri Banu Tuna, kendi adına şaşkın olduğunu belirterek devam etti: "Bu duruşmada bir mantık aradık ama ortaya konan hukuksuz delillerle olumlu bir sonuç çıkmadı. Dicle'nin ömründen bir yıl alındı. Hukuksuz bir biçimde bir gazeteci mesleğinden men ediliyor. Umarım bir sonraki duruşma daha kalabalık geçer ve Dicle'yi alırız."

'DİCLE'NİN GAZETECİLİĞİNE ŞAHİDİZ'

Disk Basın İş Genel Başkanı Turgut Dedeoğlu ise, "Mahkeme heyeti bu ülkede hukukun ve anayasanın olmadığını ortaya kondu. Dicle gazetecidir onun gazeteciliğine şahidiz. Dicle tekrar çıkacak ve doğruları yazmaya devam edecek" diye ifade etti.

MKG yöneticilerinden Aysel Işık, bir hukuksuzluk yaşandığını belirterek şöyle konuştu: "Tüm iddialar çürütülmesine rağmen Dicle, özgürce haber yazmanın cezasını çekiyor. Biz bu kararı tanımıyoruz özgür basın susturulamaz diyoruz."

Kaynak: https://www.gazeteduvar.com.tr/gazeteci-muftuoglu-hakkinda-tutukluluga-devam-karari-haber-1662793