03 Nisan 2024

- 31 Mart Yerel Seçimlerinde toplu oy kullanmaları için batıdaki illerden Kürtlerin yaşadığı illere yüzlerce asker ve polis taşınması, Adıyaman’da bir sandık görevlisinin iki kez oy kullanması ve İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) görevlendirdiği bağımsız gözlemci ve heyetlerin okullarda gözlem yapmasının valilik tarafından engellenmesine ilişkin haberlere erişim engeli getirildi.Söz konusu haberlerin yanı sıra İHD’nin tüm bu usulsüzlükleri kayıt altına aldığı “31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde Yaşanan İhlaller Ara Raporu” ile ilgili haber de Adıyaman 2. Sulh Ceza Hakimliğinin 2 Nisan tarihli kararıyla erişime engellendi. Konuyla ilgili olup da erişim engeli getirilen haberler Sendika.org, Mezopotamya Ajansı, Jin News, Sur Ajans ve Haberin Sonu platformunun internet sitesi ile sosyal medya hesaplarında yer alanlar oldu.

- DEM Parti bugünkü MYK toplantısının yapıldığı ve CHP heyetinin karşıladığı KESK Van Şubesi’nin bulunduğu binanın girişinde heyetin bina dışına çıkmasına izin verilmezken binanın tüm çıkışları polis tarafından kapatıldı. Basının görüntü alması engellendi.

Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Abdullah Zeydan’ın memnu haklarının geri alınarak mazbatanın ikinci olan AKP’li Abdulahat Arvas’a verilmesine tepki gösteren gazeteci Ece Üner’e ‘beyaz toroslu’ ölüm tehdidi yapıldı.

Van’daki protestoları takip eden gazeteci Medine Mamedoğlu, gösteri sırasında gözaltına alındı. Emniyet işlemlerinin ardından Mamedoğlu serbest bırakıldı.

- İstanbul Esenyurt'ta haber takibi yapan Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Ferhat Sezgin, Pir Haber Ajansı (PİRHA) muhabiri Dilan Şimşek, Yeni Yaşam gazetesi muhabiri Sema Korkmaz ve Artı Gerçek muhabiri Müzeyen Yüce'nin darp edilerek gözaltına alındı. Ferhat Sezgin’in maruz kaldığı polis şiddeti sonucu burnu kırıldı.

Kızıl Bayrak gazetesinin kizilbayrak81.net uzantılı internet sitesi, Adana 6. Sulh Ceza Hakimliğinin 3 Nisan tarihli kararıyla erişime engellendi. Kızıl Bayrak, yayınını kizilbayrak82.net adresi üzerinden sürdürüyor.

T24 yazarı Tolga Şardan'ın emniyetteki Menzil yapılanması ve eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bu yapılanmadaki rolüyle ilgili köşe yazısı, yazıda Menzilci olduğunu itiraf ettiği belirtilen Mersin İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Esertürk'ün talebiyle erişime engellendi. 3 Nisan tarihli erişim engeli kararı, Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verildi.

Son Eklenenler

30 Nisan 2024

- İstanbul'da gerçekleştirilen operasyon sonucunda tutuklanan ve Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nde bulunan gazeteci Esra Solin Dal, MLSA Hukuk Birimi’nden avukat Emine Özhasar ile yaptığı görüşmede, cezaevinde çıplak aramaya maruz bırakıldığını ve tu...

29 Nisan 2024

- Urfa 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nin Ren’e “örgüte bilerek isteyerek yardım etme” suçlamasıyla verdiği 3 yıl 13 ay 15 gün hapis cezasının 2022 yılında Yargıtay’da onanması sonrası tutuklanan Ren, “koşullu salıverilme” için 31 Ağustos 2023'te Diyarbak...

28 Nisan 2024

- İstanbul’da polis şiddetini görüntüleyen siyasi haber muhabiri Ekim Veyisoğlu ve arkadaşı gözaltına alındı.