1 Mayıs'ta kortejin önünde gazeteciler: “Susturamayacaksınız”

01 Mayıs 2024
1 Mayıs'ta kortejin önünde gazeteciler: “Susturamayacaksınız”

Batman, Van ve Ankara’da düzenlenen 1 Mayıs mitingleri için binlerce emekçi bir araya geldi.

KESK, DİSK, Wan Barosu, Van Tabip Odası, Diş Hekimleri Odası ile TMMOB öncülüğünde “Emek bizim söz bizim” sloganıyla düzenlenen 1 Mayıs Van Bölge Mitingi yürüyüş korteji ile başladı. “Bijî 1’ê Gulanê/ Yaşasın 1 Mayıs” sloganları atan emekçiler, ardından mitingin yapılacağı Musa Anter Parkı’na doğru yola çıktı.

Sendika, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin katıldığı kortejin en önünde ise Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) ile Mezopotamya Kadın Gazeteciler Derneği (MKG) yer aldı. “Susturamayacaksınız” pankartı ile yürüyen basın emekçileri, “Özgür basın susturulamaz” sloganı attı. 

TUTSAK GAZETECİLER UNUTULMADI

 Ankara 1 Mayıs’ında Özgür Basın emekçilerine dönük saldırılara da dikkat çekildi. Gazeteci örgütleri, “Gazetecilere özgürlük” ve “Özgür Basın susturulamaz” sloganlarının yanı sıra, “Biz gazeteciyiz” dövizleri taşıdı. Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), “Ne Nizamnâme ne yasa hiç yenilmedik baskılara” pankartını taşıdı. Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ise “Haberin devamı habercinin refahı için 1 Mayıs’ta alanlardayız” pankartıyla alanda yer aldı.

Kaynak: https://bianet.org/haber/van-daki-1-mayis-ta-kortejin-onunde-gazeteciler-susturamayacaksiniz-294842

https://mezopotamyaajansi.net/search/content/view/240686?page=1&key=e5a2dedb86876b5187e7844d95b08ecd