Ceren Sözeri’ye açılan tazminat davası ertelendi

03 Şubat 2021
Ceren Sözeri’ye açılan tazminat davası ertelendi

Evrensel gazetesi yazarı ve Galatasaray Üniversitesi öğretim görevlisi Ceren Sözeri hakkında 7 Nisan 2019 tarihinde “AKP’ye kim oy kaybettirdi” başlığı ile yayımlanan köşe yazısı gerekçe gösterilerek Turkuvaz Medya Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serhat Albayrak tarafından 200 bin TL manevi tazminat istemiyle açılan davanın görülmesine devam edildi.

Bugün İstanbul 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde üçüncü duruşması görülen davaya Sözeri katılmazken, avukatı salonda hazır bulundu. Albayrak’ı temsilen duruşmada yer alan avukat dava dilekçesini tekrar ettiklerini belirterek davanın kabul edilmesini talep etti.

Sultanbeyli 3. Noterliği’nin, Vefat eden Evrensel gazetesi İmtiyaz Sahibi Cemal Dursun’a ait 24/02/2020 tarihli mirasçılık belgesini ve mirasçılara ait vekaletname örneğini mahkemeye sunan Sözeri’nin avukatı ise davanın reddedilmesini talep etti.

Mahkeme, Dursun’un mirasçılarının dosyaya kaydedilmesine, savunma hakkının kısıtlanmaması için tarafların dilekçelerini içeren davetiyenin tebliğ edilerek davadan haberdar edilmelerine ve cevap hakkı tanınmasına karar verdi. Bir sonraki duruşma 14 Temmuz 2021 tarihinde görülecek.

Kaynak : https://www.mlsaturkey.com/tr