Dindar Karataş tahliye edildi

09 Şubat 2021
Dindar Karataş tahliye edildi

Van merkezde 24 Kasım'da gözaltına alınan ve 2 gün sonra çıkarıldığı mahkemece "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklanan Mezopotamya Ajansı(MA) muhabiri Dindar Karataş hakkında açılan davanın ilk duruşması Erzurum 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Hakkında 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenen Karataş, tutuklu bulunduğu Erzurum H Tipi Kapalı Cezaevi'nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı.

Kimlik tespitinin ardından başlayan duruşmada savunma yapan Karataş, iddianamede yer alan kimi konuşmaların kendisine ait olmadığını belirtti. Tüm faaliyetlerinin gazetecilik faaliyeti kapsamında olduğunu vurgulayan Karataş, tape kayıtlarındaki konuşmaların haber amaçlı olduğunu kaydetti. "Örgüt içerisinde faaliyet yürütmek" iddiasını kabul etmeyen Karataş, " Tüm faaliyetlerimi gazeteci olarak yürüttüm. Bunlar bir gazetecinin yapması gereken haberlerdir" dedi. Karataş, tahliye ve beraat istedi.

Savcılık, Karataş'ın tutukluluk halinin devamını istedi.

Mahkeme, "yurt dışı yasağı" şartıyla Karataş'ın tahliye edilmesine karar verdi. Bir sonraki duruşma 27 Mayıs 2021'e ertelendi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı