Gazeteci Berat Gonca cezaevine girdi

08 Şubat 2021
Gazeteci Berat Gonca cezaevine girdi

‘Samsun'da üst düzey yargı mensubu 1,5 milyon TL'lik yazlık yaptırdı?’ yazısında Samsun’da ‘FETÖ borsası’ olduğu iddialarını haberleştirdikten sonra ‘basın yoluyla iftira’ suçundan Temmuz 2020’de 2,5 yıl hapis cezası alan Berat Gonca  cezaevine girdi.

Berat Gonca, bir üst düzey savcının, “FETÖ borsası” içinde yer alıp kendine lüks araç satın aldığı, yazlık yaptırdığına ilişkin haberler yapmıştı. Hakkında 10. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açılan Gonca, savunmasında, “Samsun'da üst düzey yargı mensubu 1,5 milyon TL'lik yazlık yaptırdı? başlıklı haber bana aittir. Bu yargı mensubunun Samsun'daki görev yaptığı sürede servet sayılabilecek malvarlığına sahip olduğunu, FETÖ'nün etkili olduğu Samsun'da FETÖ borsası olduğunu, bu yargı mensubunun da Güneydoğu'ya atanmasından sonraki malvarlığı ile ilgili artışın Adalet Bakanlığı'na ulaşması gerektiğini iddia mahiyetinde yazdım. FETÖ sanıkları alt sınırdan cezalandırıldığı için bu cezalar bölge istinaf ve Yargıtay tarafından bozuluyordu” demişti.

Samsun'dan Diyarbakır'a ataması yapılan tek üst düzey yargı mensubunun kendisi olduğu gerekçesiyle Berat Gonca hakkında suç duyurusunda bulunan savcı kendisine karalama ve iftira atıldığı iddiasıyla, gazetecinin yargılanmasını istemişti.

Yapılan yargılamanın sonunda ise gazeteci Berat Gonca 2 yıl 6 aylık bir hapis cezasına çarptırılmıştı.

Kaynak: https://www.evrensel.net