Gazeteci Kaya’nın duruşması ertelendi

30 Nisan 2024
Gazeteci Kaya’nın duruşması ertelendi

Gazeteci Abdullah Kaya hakkında açılan davanın duruşması bir kez daha ertelenirken, mahkeme, el konulan ekipmanların kaybolmasına ilişkin araştırmanın devam ettiğini belirtti.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Abdullah Kaya hakkında “örgüt üyesi olmak” ve “örgüte yardım etmek" iddialarıyla açılan davanın 29’uncu duruşması Ağrı 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Kaya’nın katıldığı duruşma kimlik tespitiyle başladı.

'GAZETECİLİK YARGILANIYOR'

Tutuksuz yargılanan Kaya, yaptığı savunmada gazetecilik mesleğinin suç olmadığını vurgulayarak, “Benim şahsımda gazetecilik yargılanıyor. Gazetecilik faaliyetleri suç olmaktan çıkarılmalı. Bu ülkenin gelişmesine zarar veriyor. Çünkü bir ülkede gazetecilik özgür olmadı mı hiç kimse özgürlükten bahsedemez. 20 Ekim 2020’de ekipmanlarımın bana verilmesi yönünde mahkeme karar vermesine rağmen hala verilmedi” dedi.

El konulan ekipmanların emniyette kaybolduğunun iddia edildiğini hatırlatan Kaya, “Nasıl olur da devletin emanetinde eşyalar kaybolur?” diye sordu.

Kaya’nın eşyalarının bulunması için araştırmanın sürdüğünü söyleyen mahkeme başkanı, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 25 Haziran’a erteledi.

Kaynak:https://mezopotamyaajansi.net/search/content/view/240569?page=1&key=fc7f8b33f92e54cf6f67ffb5d98d4452