Gazeteci Selman Keleş’in duruşması ertelendi

09 Şubat 2021
Gazeteci Selman Keleş’in duruşması ertelendi

2017 yılında Van’da haber takibi sırasında gözaltına alınan ve hakkında “silahlı terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla dava açılan gazeteci Selman Keleş’in yargılandığı davanın onuncu duruşması görüldü. 

Van 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ve gecikmeli olarak başlayan duruşmaya, hakkında yakalama kararı bulunan ve yurt dışında yaşayan gazeteci Selman Keleş katılmadı. Avukatı ise duruşmaya katılamayacağı yönünde mahkeme heyetine mazeret bildirdi.

Mahkeme heyeti, Keleş’in avukatının mazeretini kabul ederek duruşmayı erteledi ve bir sonraki duruşma tarihini 25 Mayıs 2021 olarak belirledi.

Kayyum atanan Van Büyükşehir Belediyesi binası önünde çekim yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan Arif Aslan ve Selman Keleş, 31 Mart 2017 tarihinde tutuklanmıştı. Gazeteci Arif Aslan ve KHK ile kapatılan Dicle Haber Ajansı muhabiri Selman Keleş sekiz aylık tutukluluğun ardından 21 Kasım 2017 tarihinde görülen ilk duruşmada tahliye edildi. Bu dosya kapsamında gazeteci Arif Aslan ile birlikte “örgüt üyeliği” suçlamasıyla yargılanan Keleş’in dosyası, 3 Eylül 2020 tarihinde görülen sekizinci duruşmada yurt dışında yaşadığı gerekçesiyle ayrılmıştı.

Kaynak: https://www.mlsaturkey.com/tr