JINNEWS muhabiri Elfazi Toral adliyeye sevk edildi

09 Aralık 2023
JINNEWS muhabiri Elfazi Toral adliyeye sevk edildi

HEDEP İstanbul İl Örgütü önünde haber takip ederken gözaltına alınan ve polisler tarafından işkence gören JINNEWS muhabiri Elfazi Toral adliyeye sevk edildi. Demokratik Modernite çalışanı Sema Korkmaz ve HEDEP Gençlik Meclisi üyesi Edanur Aydoğdu ise serbest bırakıldı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) İstanbul İl Örgütü önünde, dün Şirinevler’de gerçekleştirilen basın açıklamasında işkence ve ters kelepçe ile gözaltına alınan partinin Gençlik Meclisi Sözcüsü ve MYK üyesi Edanur İbrahimoğlu’nun maruz kaldığı polis işkencesine karşı basın toplantısı gerçekleştirmek isteyen kitleye polis saldırdı. Polis saldırısı esnasında haber takibi yapan JINNEWS muhabiri Elfazi Toral ile Demokratik Modernite çalışanı Sema Korkmaz ve HEDEP Gençlik Meclisi üyesi Edanur Aydoğdu polisler tarafından gözaltına alındı.

 JINNEWS MUHABİRİNE POLİS İŞKENCESİ!

Sağlık kontrollerinin yapılması ardından Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen gözaltındaki üç kişinin ifadesi alındı. JINNEWS muhabiri Elfazi Toral ifadesinde, haber takibi için açıklamaya katıldığını ancak gazeteci olduğunu belirtmesine rağmen polisler tarafından darp edilerek gözaltına alındığını paylaştı. Elfazi ayrıca ifadesinde polislerin boğazını sıktığını, hem gözaltına alınırken hem de gözaltı aracında şiddet gördüğü söyledi.

 ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

 İfadeler sonrası Sema ve Edanur serbest bırakıldı. Elfazi ise “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etmek” iddiasıyla adliyeye sevk edildi. Elfazi’nin, yarın Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’nde ifadesi alınacak.

Kaynak:https://jinnews41.xyz/search/content/view/222849?page=1&key=3d9ce2bd3fd4fb144052037762f1cf96