Kenan Karavil'in 10 Ekim 2022 tarihli mektubu

Kenan Karavil

Kenan Karavil'in 10 Ekim 2022 tarihli mektubu

Merhaba Değerli Arkadaşlar

Öncelikle selam ve sevgilerimi tüm basın emekçilerine gönderiyorum.

Arkadaşlar göndermiş olduğunuz iki adet dergi bulunduğum cezaevine geldi. Ama 2021 yılında çıkarılan yasa nedeniyle yani bu basın yayın ilamı almayan gazete ve dergiler içeri verilmiyor. Bu dergi değil Dicle Fırat Gazeteciler Derneğinin 3 aylık raporlarıdır bu biçimiyle yayınlanıyor dememe rağmen yine tarafıma verilmedi. Size bu nameyi yazdığım günlerde TBMM’de Basın Yayın Dezenformasyon yasasının ilk 14 maddesi geçmiş büyük ihtimal ile bu yasayla birlikte artık sosyal medya da zapt u rapt altına alınacak.

Değerli Arkadaşlar, M. Ali Ertaş arkadaş yazmıştı 22 basın yayın emekçisi, derneğinizin üye ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu arkadaşlar da tutuklanmış. Gerçi onlara geçmiş olsun namesi yazdım. Size geç yazmamın nedeni dergileri alayım öyle yazayım dedim. Kısacası dergileri vermediler. Kısacası basılmamış haliyle yani bilgisayar çıktısı oldumu veriliyor ama basılmış hali oldumu verilmiyor.

Benim durumumu soracak olursanız bende gayet iyiyim. Zamanımı bol bol okuyarak geçiriyorum. Ne olsun zaten cezaevinde başka yapacak iş de yok. Bazen de bu dar alanda arkadaşlarla top oynuyoruz. Sayımız 22’dir. Sohbet, atölye vb. etkinlikler yok. Cezaevi müdürü de değişti, şimdi var olan taleplerimizi de iletemiyoruz. Görüşmek istediğimizde ancak taleplerimizi ayakta yani mahkemedeymişiz gibi ileteceksiniz vb. dayatmalar var. Bu da haliyle görüşme başlamadan son buluyor.

Zaten cezaevleri durumunu sizler takip ediyorsunuzdur. Onun için pek uzatmıyorum. Bu cezaevinde de aynı sorunları yaşıyoruz. Birçok arkadaş 28-29 yıldır cezaevinde, haliyle sağlık sorunları çok. 5 arkadaş 29 yılını tamamlamasına rağmen 1 yıl denetimliden bırakılmıyor nedeni ise kaldığı arkadaş ortamından çıkın deniliyor. 70 yaşında A. Halim Kırtay amca ayakta dahi kalmakta zorlanıyor ama bırakılmıyor. 29 yıldır cezaevindedir. Eh! Dışarda bu kadar sıkıntılar baş gösterirken cezaevindekileri bırakmak olmaz.

Onun dışında genel durumla pek iyi değil dışarda. Seçime de az kaldı vaatler ortalığı saçılmaya başladı her seçim olduğu gibi. Dileğimiz barış ve özgürlük cephesinin büyük kazanımlar elde etmesidir. Sonucu onların belirleyeceği kesindir.

Değerli Arkadaşlar, mektubumu bu sefer kısa tutayım dedim. Tüm dernek basın emekçileri şahsında tüm basın emekçilerine selam ve sevgilerimi gönderiyorum. Özgür yarınlarda buluşmak umuduyla.

10 Ekim 2022

Kenan Karavil

T Tipi Kapalı Cezaevi A-23

Burhaniye /  BALIKESİR