''ÇÜRÜME'' KİTAP ÇALIŞMASI

''ÇÜRÜME'' KİTAP ÇALIŞMASI

GİRİŞ

Üyemiz, gazeteci Ensar Özdemir'in hazırladığı ''Çürüme'' adlı kitap çıktı. Kitap, son 15 yılda zırhlı polis ve askeri araçların ezerek ölümüne yol açtığı sivilleri konu alıyor.

Türkiye’de son 15 yılda ‘’terörle mücadele’’ adı altında sivillere karşı işlenen suçların artışındaki nedenlerinden biri hiç kuşkusuz cezasızlık politikaları. 
Peki, çatışma taraflarının ‘sivilleri koruma’ sorumluluğunu hiçe sayarak uluslararası suç işledikleri şüphe götürmezken siviller neden hala yaşamlarını yitiriyor?
Bu kitapta sivil ölümlerine en fazla yol açan savaş araçlarının gelişigüzel kullanımı ve cezasızlık süreçlerini derledik.
İçeride zırhlı araçlarla ezilerek öldürülen 45 sivilin anısına 45 çalışma ve hikayelerini bulacaksınız.
Diyarbakır Barosu ve İnsan Hakları Derneğinin (İHD) açıklamalarına da yer verdiğimiz kitabın hazırlanması sürecinde Türk Hükümeti Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığına da yaşanan sivil ölümlerine ilişkin soru sorulmuş ve maalesef İçişleri Bakanlığından bir cevap gelmemişti.
Adalet Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü  Trafik Denetleme Genel Müdürlüğünden gelen cevap yazılarını da kitapta bulacaksınız.

 

Kitabın tamamını indir